top of page

Duurzaamheid

WAT DOET NOGA AAN DUURZAAMHEID ?

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven en daar wil NOGA zich 100% voor inzetten. Om onze ecologische footprint zo klein mogelijk te maken en te houden hebben wij de volgende maatregelen getroffen en zijn wij nog dagelijks bezig om onze bijdrage aan duurzame meubels te vergroten.

 

Het plastic in de verpakking van onze tafels is met 99% gereduceerd! Dat betekent dat we werken met gerecycled karton om onze tafels te verpakken. Makkelijker te verwerken en daardoor weer beter te recyclen. 

 

Bij NOGA gebruiken we COLOUR- SOLID- OIL. Deze olie is een kleurige, uiterst oplosmiddelenarme en reukarme High- Solid natuurolie. Het product is eenvoudig te verwerken, sneldrogend en bevat geen kobalt- en loodhoudende drogingsversnellers. Zo houden wij onze productie schoon en zonder schadelijke stoffen.

 

De helft van onze stoffencollectie is voorzien van gerecyclede stoffen. Gerecycled wol, katoen, polyester en polypropyleen (gerecyclede petflessen) zijn materialen waar wij onder andere mee werken. 

 

Onze stoelen en eetkamerbankjes worden pas geproduceerd als jij een order plaatst bij één van de NOGA verkooppunten. Zo verspillen we geen onnodige materialen zoals hout, schuim, metaal en stof.

 

Ons NOGA kantoor is energieneutraal, alle benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen.

 

Wil je meer informatie over bovenstaande punten?

Neem gerust contact met ons op!

bottom of page